UWAGA ! Sklep internetowy nie posiada pełnej oferty dostępnej na miejscu. Jeżeli nie widzisz jakiegoś produktu, zachęcamy do skontaktowania się telefonicznie z naszym sklepem stacjonarnym, celem zapytania.

Dla prawidłowego funkcjonowania ta witryna korzysta z plików cookies, w tym dla lepszej prezentacji treści, zapewnienia sprawnego oraz bezpiecznego działania, przedstawienia spersonalizowanej oferty i promocji, a także w celach statystycznych. Kontynuując wizytę, wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej o tym, kto i w jaki sposób przetwarza te dane oraz o możliwościach zmiany ustawień przeglądarki, dowiesz się w Polityce Prywatności. Możesz zawsze cofnąć zgodę, usuwając pliki cookies lub zmieniając ustawienia swojej przeglądarki.

  • Rzodkiew Kulata Cerna 5 gr.

Rzodkiew Kulata Cerna 5 gr.

Indeks: 06724

redeem
Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


help_outlineZapytaj o produkt
Rzodkiew Kulata Cerna 5 gr.

Rzodkiew Kulata Cerna 5 gr.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Warunki dostaw

 

Zasady odstąpienia od umowy

Odmiana o okresie wegetacji 110 – 115 dni od wysiewu. Tworzy korzeń okrągły z czarną skórką, o białym soczystym miąższu i intensywnym smaku rzodkwi. Polecana do spożycia bezpośredniego oraz przechowywania. Czarna rzodkiew nadaje się do uprawy jako poplon po takich warzywach jak groch, fasola, sałata, kalarepa, ziemniaki. Rzodkwi nie wolno uprawiać po warzywach z grupy kapustnych, ze względu na możliwość wystąpienia wspólnych chorób i szkodników, w tym groźnej kiły kapustnych. Ze względu na termin uprawy (krótki dzień i niewysokie temperatury) szybkie wybijanie w pęd kwiatowy w jej przypadku nie jest problemem. Zwykle wysiewa się ją wprost do gruntu na początku lipca (na zbiór jesienny) lub w sierpniu (do zimowego przechowania).

Rzodkiew jest bogatym źródłem witamin z grupy B oraz znacznej ilości makro- i mikroelementów zwłaszcza wapnia, potasu , fosforu, siarki, jodu i żelaza. Rzodkiew można spożywać na surowo w postaci surówek, gotować, smażyć, suszyć i marynować. Zawarte składniki w rzodkwi mają korzystny wpływ na pracę wątroby i dróg żółciowych. Rzodkiew ma również silne właściwości antybakteryjne.

Termin siewu: VII – VIII
Rozstaw: 20-30 x 5-10 cm
Termin zbioru: X

06724

8 inne produkty w tej samej kategorii: